Utrymningsstrateg

En av de mest grundläggande förutsättningarna för att skydda människor från brand är att det finns förutsättningar för säker utrymning. SVEBRAs utbildning baseras på de utrymningskrav som ställs i Boverkets byggregler och Arbetsmiljöverket regelverk. Utbildningen ger förståelse och kunskap för utrymningsprojektering enligt metoden förenklad dimensionering.
En Certifierad utrymningsstrateg är en viktig kugge för att erbjuda kunder och personal rätta förutsättningar för att uppfylla kravet på säker utrymning.

2016 utbildade SVEBRA de första deltagarna i FUD1 (Förenklad utrymningsdimensionering). Utbildningen är framtagen för de som arbetar med utrymning till exempel konstruktion av utrymningsplaner och skyltning.

Från 2023 heter utbildningen SVEBRA certifierad utrymningsstrateg.

 

Instruktör 

Är du intresserad av att bli instruktör för utbildningen krävs det att du klarar förkunskapskraven samt genomför en genomgång av utbildningsmaterialet med ett prov, som SVEBRA anordnar.  Det är certifieringskommittén som validerar kompetensen på instruktörer och du ansöker om att bli instruktör.

Skicka intyg och en kort beskrivning av din erfarenhet för nedanstående krav.

Förkunskapskrav

  • Pedagogisk erfarenhet, 8 timmar pedagogikutbildning eller minst 5 utbildningsdagar det senaste året
  • Minst 32 timmars erfarenhet i Fördjupad brandsäkerhet eller motsvarande
  • Teoretisk erfarenhet av utrymning i minst tre år
  • Praktisk erfarenhet av utrymning i minst tre år

 

Priser

Validering av instruktörer 900 kr

Instruktörsgenomgång av utbildningsmaterialet 3995 kr

Priser för grundutbildningen hittar du hos våra medlemsarrangörer. SVEBRA tar ut en certiferingsavgift på 600 kr per deltagare som faktureras medlemsarrangören.

Arrangörer

Klicka här för att se arrangörer. 

 

Medlemsarrangör

Är ni intresserade av att kunna erbjuda utbildningen Utrymningsstrateg till SVEBRA medlemmar genom att bli medlemsarrangörer. klicka på knappen nedan för att skicka in en intresseanmälan.

Bli instruktör

Ansök om att bli instruktör genom att validera dig.